Соларни Студиа

Хоризонтален или ветикален солариум?

Въпрос на лични предпочитания е дали ще лежите в солариума или ще стоите изправени. Всеки солариум си има своите предимства и затова всеки индивидуално избира кой от двата вида да използва.

 • хоризонтален солариум
  Много от хора обичат да релаксират по време на соларната сесия в хоризонтален солариум. Важното нещо при солариумите е разположението на лампите. Соларните лампи са пълни с живачни пари. При вертикалните солариуми парите се издигат в горната част на лампата и така в долната част се получава малко по-ниско излъчване. В допълнение с по-трудното оросяване на краката, когато сме изправени, това води до по-трудно добиване на тен в тази област. При хоризонталните солариуми този проблем отсъства.
  Хоризонталните солариуми имат допълнителни лампи за лицето, каквито няма при вертикалните.При повечето модели солариуми имаме възможността да регулираме мощността на лицевите лампи или ако желаем да ги изключим напълно.
 • вертикален солариум
  Както има хора, които предпочитат да лежат по време на соларната сесия, така има и хора, които препочитат да стоят изправени. Във вертикалния солариум имаме повече свободно пространство. В него можем да се движим по-свободно например можем да си вдигнем ръцете.
  За разлика от хоризонталните солариуми, където тялото ни има контакт с акрилната плоскост, то при вертикалния то няма допир до тези плоскости. Обикновено вертикалните солариуми са с по-мощни лампи от хоризонталните. Това води до по-бързо придобиване на тен при една и съща продължителност на соларната сесия.
  За много хора хигиената е основната причина да предпочитат вертикалните солариуми, защото при тях единствените части от тялото ни, които се допират до област ,която някой друг е докосвал преди нас, са краката и ръцете ни. Докато при хоризонталния солариум цялото ни тяло има контанкт с плоскостта, на която са лежали и други хора преди нас. Точно поради тази причина вертикалния солариум е по-предпочитан.