Соларни Студиа

За или против солариумите?

От много години се води спорът – за и против солариумите.И преди да започнете да използвате солирум трябва да сте наясно както с плюсовете , така и с минусите.

  • ползи
    Ултравиолетовите А лъчи проникват в нашето тяло и също както слънцето карат кожата да произвежда меланин-група пигментни вещества, които придават кафяв, тъмен или черен цвят на кожата. Солариумите спомагат също и за производството на повече витамин Д, който пък от своя страна ни помага да запазим зъбите, костите и ставите си здрави. С помощта на солариумите можем по-бързо да придобием тен и по този начим прекарваме по-малко време изложени на безмилостните лъчи на слънцето.
  • вреди
    Трябва да знаем кога и по колко време да ползваме солариума, защото прекомерното му използване може сериозно да ни навреди. Ултравиолетовите лъчи водят до натрупване на свободни радикали, а те от своя страна унищожават колагена. Така кожата губи еластичността си и е предразположена към бързо стареене. Прекомерното излагане на соларните UV лъчи увеличава риска от ракови заболявания на кожата.