Соларни Студиа

Соларна козметика

За да оптимизираме резултата от соларните сесии е много важно да използваме подходяща соларна козметика. Соларната козметика предпазва кожата като в същото време я хидратира и ускорява добиването на тен. Има различни видове соларна козметика. Някои лосиони са ускорители за тен, други пък съдържат бронзанти. Някои соларни лосиони съдържат специални съставки, които имат охлаждащ ефект, а други съставки със загряващ ефект върху кожата.

 • Ускорители за тен
  Ускорителите за тен са добър вариант за тези, които не са ходили скоро на солариум или са ходили по-рядко. Този вид козметика подпомага постигането на базов тен и обикновено не съдържа бронзанти. Тези лосиони съдържат голямо количество овлажнители.
  Веднъж след като изградите базов тен може да опитате соларна козметика с бронзант. А за още по-добър резултат козметика със загряващ ефект.
 • Козметика с бронзант
  Трябва да правим разлика между соларна козметика, съдържаща бронзант, и автобронзантите. Автобронзантите съдържат активната съставка дихидроксиацетон това е химично вещество, което реагира по химически път с най-горния пласт на кожата и по този начин се добива тена.
  Соларна козметика с бронзант също съдържа дихидроксиацетон, но в по-малки количества. Хубавото при използването на този вид козметика е, че се постига тен почти веднага след соларната сесия и продължаваме да потъмняваме часове след това. Когато използвате соларна козметика с бронзант е добре да изчакате няколко часа след соларната сесия преди да вземете душ. Препоръчително е да измиете ръцете си, за да се избегне промяна в цвета им. Кожата на ръцете реагира различно на бронзанта, в сравнение с останалата част от тялото ви, и понякога могат да станат на петна, ако не се измият веднага след процедурата.
 • Козметика със загряващ ефект
  Козметиката със загряващ ефект съдържа активни съставки, които активизират кръвообращението и отварят порите. Този процес подобрява и ускорява добиването на тен. Препоръчително е първо да изпробвате лосиона на малка част тялото си, защото може да доведе до нежелана реакция при хора с по-чувствителна кожа.